Boldogság

 

A Facebook pénteken egy adatvédelmi változtatást jelentett be az elhunytak Facebook-profiljával kapcsolatban. Mostantól kezdve nem lehet majd megváltoztatni a halott korábban tett adatvédelmi beállításait, azok úgy maradnak, ahogy a felhasználó hagyta őket. Azaz ha valakinek a halála előtt publikus volt a profilja, akkor az úgy is marad.

Az új szabály – magyarázza a Facebook – lehetővé teszi, hogy az elhunyt megmaradjon az ismerősök emlékezetében, akik így vissza-vissza nézhetik annak napjait, hónapjait. A közösségi oldal tiszteletben tartja mindenki választását (értsd: publikus profil), és ezen nem kíván változtatni az illető halála után sem.

szem
Fotó: Fazekas István HVG

A Facebook híradásából az is kiderül, hogy ez csupán egy része annak az erőfeszítésnek, amelyet a legnagyobb közösségi site tesz annak érdekében, hogy a maga módján támogassa a gyászt, a szeretett személy elvesztésének feldolgozását, és a következő hónapokban további újítások is várhatók, amelyek segítenek eldönteni az embereknek, miként emlékezzenek az elhunytakra. A probléma egyébként igencsak valós, már csak azért is mivel a Facebookon jelenleg már körülbelül egymilliárdan vannak fent, így nem lehet nem foglalkozni a halál kérdésével.

Annak a felhasználónak pedig, akinek nyilvános a profilja, azonban nem szeretné, hogy a halála után is az maradjon, az egyik weboldal azt tanácsolja: változtassa meg az adatvédelmi beállításokat, ha úgy érzi, közel a vég vagy akár még hamarabb is.

Bizonyára mindenkivel megtörtént már, hogy  olyan hírt látott a közösségi portálon amelyre a like  sehogyan  sem illett. Ezért jó lenne terjeszteni hátha eljut a megfelelő kézbe és létrehozza a dislike Gombot is! Köszönjük.Megosztás után kattints a képre, mert a külső nem minden soha nem lehet tudni mit rejt a belső!

Tudatos élet.

Dislike

Dislike

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s